Om Wrapped Jewels

OM MIG

Jeg hedder Merete, og jeg er smykkekunstneren bag WrappedJewels. 

 

Når jeg skaber smykker, er det med dyb inspiration og intuition. Menneskers fortællinger guider mig, og stenene kommunikerer. Jeg er kanalen, det strømmer igennem, når minder og krystaller bliver omskabt til fysiske smykker. Det lyder måske flyvsk, men i virkeligheden er jeg ret jordnær.

 

Jeg er uddannet indenfor tekstilbranchen. Det førte mig først til Indien, siden til Bulgarien, hvor jeg boede to år i hvert land. Siden blev jeg kvalitetsansvarlig for et af DK’s største tøjbrands, hvor jeg var, indtil jeg startede Wrapped Jewels.

 

Jeg bor med mine dejlige to tøser, min mand og vores to frække hankatte Bob og Herman i Hornslet.

 

Inspirationen til Wrapped Jewels
Begge mine børn blev ammet. Da den ældste stoppede, ønskede jeg en symbolsk markering i form af et modermælkssmykke. Jeg forsøgte at købe et modermælkssmykke fra andre udbydere. Det slog fejl gang på gang.

 

Jeg har lavet smykker af forskelig art siden mine teenageår, så jeg havde en spirende tanke om at prøve selv. Men jeg ville have det på en helt bestemt måde, og det ville kræve en masse materialer og værktøj, jeg dengang slet ikke havde - det ville blive alt for dyrt, tænkte jeg.

 

Men så oplevede jeg en ventetid på 11 måneder. Det blev endestationen for min tålmodighed, og gik jeg i gang selv. Jegskaffede materialerne, skabte et smykke, finpudsede teknikken, blev dygtigere og fik forespørgsler. Det smykke blev så smukt! Og mere end det – det blev begyndelsen på Wrapped Jewels!

 

Et liv med klistermærkeoverskæg

Men der er også en anden årsag til, at jeg startede WrappedJewels.

Jeg kendte nemlig knap nok min ældste datters dagplejemor...Jegarbejdede fuld tid i et job med lang transporttid. Det var kun om fredagen, jeg kunne nå at hente lige inden dagplejen lukkede.

Jeg elskede mit gamle job, og jeg var god til det. Og jeg savner virkelig mine kolleger derfra! Men efter min sidste barsel var mit krav, at jeg kun ville komme tilbage på 30 timer, fordi vi ellers ikke kunne få det til at hænge sammen i familien. Der gik seksmåneder, så ville de have mig tilbage på fuld tid og ud at rejse.

Jeg er en mor, der fik mit første barn som 37-årig, fordi jeg har gjort karriere. Jeg har rejst det meste af jorden rundt, boet på luksushoteller og spist på de mest fantastiske restauranter. Men de sidste mange år savnede jeg nogen at ringe hjem til. Savnede at have sådan nogle dejlige døtre.... Og nu hvor jeg har dem, vil jeg hellere lave klistermærkeoverskæg sammen med dem end at ringe til dem på Skype fra Kina.

 

Kreativitet fra hjertet

Det er vidunderligt at komme tilbage til det kreative landskab. I Wrapped Jewels kobler jeg håndværk og viden med min menneskelige indsigt til glæde for andre.

 

Det bedste ved mit selvstændige liv er de gode snakke med mine dejlige kunder og at lave noget smukt med mine hænder, der betyder noget for andre mennesker. Jeg har friheden til at dyrke løb og yoga, hente mine børn tidligt, hvis de trænger, flytte arbejdet ud i solen og flytte rundt på arbejdstiden, så kabalen går op.

Det varmer helt ind i hjertet, når jeg hører fra mine kunder, hvor stor betydning et smykke har haft. At skabe smykker er en fornøjelse og et privilegie hver dag. Så af hjertet TAK for tilliden og fordi du er med til at gøre det muligt.