Benyttede materialer

Til alle mine smykker bruger jeg wire i forskellige tykkelser, former og metaller. 

Kobber

Rå kobber, der med tiden vil oxidere. Personligt er jeg vil med den mørke farve der opstår, men er man mest til det skinnende look, kan ee kan pudses blanke igen med en klud eller tandbørst og lidt brasso. De kan også ligges kort i kogt varmt vand med meget lidt citronsyre og lidt sulfo. Være dog obs på at ikke alle sten kan tåle citron syre! Alle mindesmykker kan dog sagtens tåle dette, men undlad at lade dem ligge for længe idet resinen kan blive blød og du kan derfor miste den blanke overflade. 5-10 sekunder er nok. Skyl dem grundigt i koldt vand efterfølgende. 
Nyt smykke vs brugt smykke 

Argentium sølv

Har en højere sølv andel end sterling og er derfor en smule dyrere. Men samtidig er den også mere allergi venlig og folk der ikke tåler Sterling, kan ofte godt tåle argentium. Den er samtidig også nemmere at vedligeholde idet den ikke oxiderer så hurtigt som Sterling. Synsmæssigt er der ellers ingen forskel på de to. 

Guld double 14 karat

Solid guld er dels meget dyrt og meget blødt. Det er derfor ikke egnet til at lave wire wrapping som jeg gør. Derfor arbejder jeg med et materiale som hedder double eller på engelsk goldfilled. Det er en kerne af kobber hvor der er støbt et 14 karat tykt lag ovenpå. Det er meget holdbart og ved almindelig dagligt brug oplyser min leverandør en levetid på 20-30 år. Det er nemlig 20 gange så tykt som guldbelagt og derfor et virkelig godt alternativ til solid guld i mit arbejde.