Modermælkssmykker

MODERMÆLKSSMYKKER

Der er mange måder at få et helt specielt smykke. En særlig kategori af mine mindesmykker er modermælkssmykker.

 

Minde om en særlig tid

Modermælkssmykker er en smuk måde at indkapsle minder om en særlig tid, som vi kan bære med os videre gennem livet. Med modermælkssmykker kan vi have vores børn helt tæt på, selvom vi ikke længere har dem helt tæt i den fysiske position, som amning tit er.

 

Amning

At amme sit barn eller at give flaske kan være intet mindre end magisk, og at kunne gemme en smule af den magi er fantastisk, Men der er også en anden side af mønten. Man glemmer tit, at amning kan være hårdt, og at de fleste (hvis ikke alle) mødre kæmper med tanker om ikke at være “god nok”. Modermælkssmykker kan både indkapsle magien og ”maset”. Min egen ammerejse var ingen dans på roser, så jeg ved, at amning ikke altid er nemt. Den kan du læse om her på siden.

 

Sådan skaber jeg en smykkesten af modermælk

Jeg omskaber din modermælk til en smykkesten lige efter dit ønske. Det foregår i hovedtræk sådan her.

Du sender ca 10ml til mig, detaljerne kan du læse mere om her

Når jeg modtager modermælken, tørrer jeg den, så den bliver til pulver. Derefter skaber jeg modermælksstenen ved at blandepulveret sammen med et harpiksprodukt kaldet resinDet sikrer, atpulveret indkapsles og at smykkerne holder deres farve.

 

Nuancer af hvid

Vidste du, at modermælken tilpasser sig barnets behov via spyt og hudens porer? Det er så fantastisk, og på den måde danner mælken antistoffer, for eksempel når barnet er snottet. Af den grund skifter mælken også farve mange gange igennem et ammeforløb. Når jeg laver modermælkssmykker, ser jeg tit forskellen. Selvom mælken har alle mulige nuancer af hvid, så ender de alle som en op som smukke hvide sten.

 

Jeg gør mig umage for dig

Min egen rejse til Wrapped Jewels var brolagt med dårlige oplevelser i jagten på et minde om min egen ammerejse. Så det betyder alverden for mig, at jeg rammer præcis det, som mine kunder forventer og ønsker. Kontakt mig gerne om dine særlige ønsker.

 

Min ammerejse

Jeg har to døtre, som er blevet ammet. Da jeg var gravid, havde jeg, ligesom mange andre, ikke en oplevelse af, at amning kunne være svært og problemfyldt. Jeg tog det som noget helt naturligt, at jeg ville amme, følge anbefalingerne på 6 måneder, og så var det det. 
Men efter en lang pressefase fødte jeg en datter med lavt blodsukker. Jordemoderen gav mig et ultimatum; ”am nu eller hun skal have erstatning”. Alle, der har født, kan nok godt forstå det pres, jeg mærkede. Som dug for solen forsvandt den romantiske forestilling om baby, der selv skulle kravle mod brystet. Jeg fik en ammebrik, og så var der pres på. 
Ammebrikken fik vi heldigvis smidt hurtigt, men mit ønske om at blive tilset for at sikre en god teknik var ikke-eksisterende, for det "så fint ud" med brikken... Så kom vi hjem, og de første fem uger blev der grædt mange tårer og banket hovedet ind i væggen, fordi min datters teknik var helt forkert med mange smerter til følge.

 

En symbolsk markering
Alligevel endte jeg med at amme, indtil hun selvafvænnede som 4-årig. Jeg havde brug for at lave en symbolsk markering, der kunne afslutte det fantastiske, men også virkelig hårde forløb. Det skulle vise sig at være første skridt med Wrapped Jewels.

 

Det er min oplevelse med amningens op-og nedture, der har givet mig den største genkendelse og medfølelse med mange af mine kunder, når de ønsker at få skabt smykker ud af f.eks. modermælk.

Køb dit eget mindesmykke med modermælk her.