Om Wrapped Jewels

Jeg hedder Merete og det er mig der står bag Wrapped Jewels. 

Min ammerejse

Jeg har selv to døtre som er blevet ammet. Da jeg var gravid slog det mig som mange andre på ingen måde at amning kunne være svært, kunne være problemfyldt og jeg tog det som noget helt naturligt at jeg ville amme, følge anbefalingerne på 6mdr og så var det det.
Men så fødte jeg en datter med lavt blodsukker efter en lang pressefase og JM gav mig ultimatummet; am nu eller hun skal have erstatning. Alle der har født kan nok godt forstå det press der opstod og væk var den romantiske forestilling om baby der selv skulle kravle mod brystet. Jeg fik en ammebrik og så var der pres på.
Ammebrikken fik vi heldigvis smidt hurtigt, men mit ønske om at blive tilset for at sikre en god teknik var ikke eksisterende, for det "så fint ud" med brikken... Så kom vi hjem og de første fem uger blev der grædt mange tårer og banket hovedet ind i væggen fordi min datters teknik var helt forkert.
Alligevel endte jeg med at amme til hun selvafvænnede som 4-årig og jeg havde brug for noget der kunne afslutte det fantastiske men også virkelig hårde forløb.

Opstarten af virksomheden

Gentagne forsøg på at købe et modermælkssmykke fra andre udbydere slog fejl og til sidst bestemte jeg mig for at lave mit eget! Jeg har lavet smykker af forskelige arter siden mine teenageår, så allerede efter det første forsøg lå tanken om at prøve selv. Men jeg ville have det på en helt bestemt måde og det ville kræve en masse materialer og værktøj jeg dengang slet ikke havde -dvs det ville blive alt for dyrt. Men ventetiden på smykke nr to endte med at være lige præcis 11mdr og der havde jeg forlængst mistet tålmodigheden og havde lavet det selv. Og så finpudsede jeg teknikken, blev dygtigere og fik forespørgsler. 

Samtidig gik jeg efter 17 år i tekstil- kvalitetsbranchen med et ønske mod en anden og mere rolig hverdag højt på ønskesedlen og så var springet nemt.

Teknikken bag smykkerne 

Den teknik jeg bruger til at skabe rammen hedder wire wrapping. Det er en helt speciel teknik hvor man ved hjælp af diverse metal (guld, sølv og kobber) i lange stave eller wirer former og snor en ramme helt uden lodning eller lim. Dvs at alle smykkerne er lavet helt fra bunden. Der er ikke noget der er 100% fastlagt og næsten alle ændringer er mulige så længe stenen kan sidde fast og jeg kan stå inde for det. 
Det er en helt fantastisk teknik som er meget mere udbredt i udlandet, men vi er pt en større gruppe som leger med det i Danmark. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med det kan du komme ind i vores Facebook gruppe hvor du kan lære mere. Materialer kan du evt købe her og ellers kan du i gruppen se links til andre forhandlere.  

Stenen til mindesmykkerne er lavet af Resin. Det er en kunstig harpiks der er utrolig slidstærk og kan holde i mange år. Modermælken tørres inden den knuses til pulver og blandes i den fyldende resin. Det samme for aske og tænder kan enten knuses eller kommes i hele. 
Har du lyst til at prøve kræfter med din egen Resin støbning er der også en rigtig dejlig gruppe på Facebook

At skabe et smykke er ikke bare tidsfordriv, men at lave noget nyt og unikt er en fornøjelse hver dag. Så TAK fordi du er med til at gøre det muligt ved at støtte mig. Jeg elsker at lave minderne samt smykker af vidunderlige ædelsten. 
Af hjertet TAK <3

Du kan læse om andres oplevelser med at købe mindesmykker nederst på forsiden. 

Kontakt mig her